Serbian Print

Moć i značaj štampe

Kroz istoriju čovečanstva smo upotrebljavali čula krećući se i upoznavajući svet i okolinu oko sebe. Pojavom i ekspanzijom digitalizacije i digitalnih medija navike čovečanstva su se promenile i praktično kroz nekoliko klikova možete doći do bilo koje informacije iz fotelje. Digitalizacija je svakako donela mnogo prednosti. Obrazovanje je dostupno za većinu populacije, marketing je praktično besplatan i putem društvenih mreža možete da reprezentujete svoj biznis, svoje ideje bez nekih značajnih ograničenja jer smo globalno povezani kao nikada pre.

Kvalitetna štampa je hrana za čula

Ma koliko mi bili povezani, koliko god digitalizacija imala izvanredan uticaj na nauku, biznis, emitovanje i reklamiranje ipak je to samo nekoliko piksela na ekranu, ne? I da i ne, digitalizacija je puna prednosti, i mane su joj praktično zanemarljive. Svakako ne treba da zaboravimo štampu. Štampa je pre svega potpuno drugačije iskustvo koje digitalizacija ne može tako lako da zameni. Pod ovim ne mislim na digitalnu štampu. Za razliku od digitalnih medija, štampane reči ili slike po samoj svojoj prirodi stvaraju veću dubinu i emociju kod ljudi i podstiče zanemarena čula koje digitalizacija ne dotiče i time omogućava iskustvo koje je mnogo više od samo vizuelnog.

Vrhunska štampa nam omogućava da pošaljemo jasnu poruku koja može da bude prenešana na publiku u svojoj najistaknutijoj formi. Pritom osećate kvalitet i značaj materijala i same poruke koja vam je upućena. Nebitno da li držite štampanu knjigu, poster, pozivnicu za venčanje, ispijate jutarnju kafu sa omiljenom šoljom koja ima odštampanu specijalnu fotografiju koju ste dobili na poklon od drage vam osobe štampa će vam svakako doneti veliko zadovoljstvo i biti tu da vas podseti na lepe životne trenutke.

Štampa ima veliku snagu i omogućava vam da birate tačno onako kako želite da vaša poruka bude prikazana praktično na čemu god poželite. Nebitno je da li radite u velikoj kompaniji i treba vam nekoliko stotina olovaka, kancelarijski materijal, ili samo želite da poklonite nekom olovku sa ličnim pečatom. Štampa vam omogućava praktično sve! Iako je stara nekoliko vekova štampa je i dalje živa i jača nego ikad. Digitalizacija ju je čak podigla nivo iznad. Prednost štampe je što nema određenu ciljnu grupu. Možete da se obratite praktično svima bez obzira na veličinu publike. Šta god da radite, da li pišete knjigu, dizajnirate nov materijal za marketing nemojte da previdite relevantnost štampe. Ona će preneti emociju i dati snagu vašoj poruci mnogo više nego digitalni mediji.

Razgovarajte sa našim stručnjacima iz Mačinković štamparije

Svi u štampariji imamo jasan cilj. Omogućiti najkvalitetniju štampu za sve naše klijente bez obzira na njihove potrebe i želje. Želja da budemo najbolji nas tera da konstantno napredujemo, edukujemo se i pomeramo standarde. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi štampe ili jednostavno vam treba bilo kakva štamparska usluga Mačinković štamparija vam stoji na usluzi i uvek se radujemo novim klijentima i izazovima!

Newsletter form append
Chat button