Serbian Print

O nama – Štamparija Mačinković

Istorija

Štamparija Mačinković je osnovana kao porodična firma leta 1996. godine. Osnivači su Radoslav, Miroslav i Milena Mačinković. Početna lokacija nam je bila na Gardošu, u srcu Zemuna. Krenuli smo u svet štamparstva sa jednom dvobojnom mašinom za tampon štampu, koja se nalazila u jednoj sobi u sklopu kuće gde smo i živeli. Nakon Gardoša, naša štamparija se jedan period nalazila u naselju Gornja Varoš, takođe u Zemunu. Od 2000. godine štamparija je na sadašnjoj adresi. Štamparija, kao i samo naše iskustvo u domenu štampe se razvijala i napedovala iz godine u godinu. Konstantno smo ulagali, kako u nove mašine, tehnologije i poslovni prostor, tako i u naše znanje. Iza nas stoji mnoštvo obučenih radnika, štampa na raznoraznim reklamnim materijalima, milioni i milioni otisaka.  Štampali smo za vodeće uvoznike reklamnog materijala, i sa ponosom možemo reći da 80% firmi u Srbiji je posedovalo, ili i dalje poseduje neki artikal koji smo mi odštampali. Dosezali smo i 120000 otisaka za 24h, kada je tampon štampa u pitanju.

U početnim godinama štamparija se mahom bavila uslugom štampe. Vremenom, pored same usluge krenuli smo i u prodaju reklamnog materijala sa štampom. Danas nudimo širok dijapazon proizvoda i štamparskih usluga. Pored tampon i sito štampe, vremenom smo uvodili i sledeće tehnike štampe: Vez, Laserska gravura, Digitalna štampa, Preslikači na raznim oblicima i materijalima.

Štamparija se sada nalazi na novoj adresi u naselju Altina, dok nam je primarna adresa i dalje na staroj lokaciji. Na istoj se i dalje nalaze kancelarije i „showroom“ kao prezentoar proizvoda koje nudimo sa štampom, ili pak bez štampe.

Među prvima u branši smo kreirali web sajt i prezentaciju našeg poslovanja na internetu. Svesni značaja i neophodnosti marketinga kojim se i sami bavimo, značajna sredstva smo ulagali u osavremenjavanje naših kapaciteta i prezentacije naših usluga. Za punoletsvto  naše firme smo uradili redizajn našeg logotipa, našeg sajta, i konkretno samog vizuelnog indetiteta.

Opstanak i razvoj štamparije sve ove godine ne bi bio moguć bez naših prijatelja i svojevrsnih majstora zvojih zanata, a to su: Enes Hodžić, Draško Stjepić, Miroslav Miro Desančić, Slobodan Bane Tomić, Nenad Petrović, Ljubomir Ratković, Bob Živković, Slobodan Jovanović Coba, Jovan Petrović i mnogi drugi.

Kako radimo?

Osnovno pravilo naše štamparije da je definicija ili svrha štampe originalno grafičko rešenje reprodukovati u isto tako originalne kopije, u tiražu koji klijent zahteva.

Iako je proces pripreme, organizacije i procesa štampe standardizovan, za nas je svaki posao nov početak stvaranje originalnog. Kada klijent to prepozna ili odobri, znamo da smo uspeli.

Štampamo na svim vrstama materijala (osim neba) i na cilindričnim, sfernim i savijenim oblicima.

Ljudi

Poslovni dokumenti

Newsletter form append
Chat button